Nagy összeesküvéses könyves kérdőív - Titkok nyomában Book Tag



Köszönöm a meghívást @K_A_Hikari-nak, az Írásaim Tárháza blog, illetve @Wandamaci, a Wandamaci (könyv)birodalma blog szerkesztőinek. :)




1. Gyíkember 

Nevezz meg egy szereplőt, aki tökéletesen álcázza magát, a háttérből irányít mindent, hogy valóra váltsa gonosz terveit, társai, csatlósai beszivárognak gyanútlan társadalmunk szöveteibe…
- Mester - Spirituális világháború sorozat

2. A Jeti 
Félelmetes emberevő óriás, vagy ölelgetnivaló nagy mamlasz? Micsoda kettősség, mekkora lábak! Válassz egy szereplőt, akit nagyon nehéz elsőre megítélni! 
- Jared - Penelope Dougles: Szívatás
Sokáig nem érthető mi mozgatja, követhetetlen a viselkedése

3. A Kennedy-gyilkosság 
Egy „magányos merénylő” volt? Ugyan! Hatalmasságok, riválisok, titkos szervezetek vagy maguk a gyíkemberek álltak a gyilkosság mögött. Ezt minden elmélethívő jól tudja. Eszedbe jut egy gyilkosság bármelyik általad olvasott könyvből, aminek homályosak a részletei, amiben érzed, hogy valakik bizony el akarják tusolni az igazságot? 
- Agatha Christie: Tíz kicsi néger
Végig játszik velünk az Írónő, illetve a gyilkos. :) Szinte minden haláleset után másra terelődik a gyanú.

4. Chamtrail 
Egészen biztos, hogy mérgeznek bennünket! Ki hiszi, hogy a repülők kondenzcsíkot húznak? Régen akkor mé’ nem voltak ilyen nagyok? Na ugye! Gyanús ez. Eszedbe jut róla egy könyv, amiben tapintható a gyanú? Végig ott lappang a lapok és szereplők között…
- Nem egészen értem. Milyen gyanú? Miről?

5. A piramisok 
Évezredek óta szilárdan állnak a „lábaikon”. Kik építették? És milyen céllal? ŐK voltak? Egy ősi civilizáció? Bárhogy is legyen, hatalmasságuk máig magával ragadó. Mint egy igazi regényklasszikusé! Nevezz meg egy örökbecsű művet, ami örökké ragyogni fog! 
- Harry Potter sorozat örök. :)

6. Elvis él 
Hát persze, hogy él! Ez kérdés volt? Azon a szigeten tengődik a király, ahol 2Pac, meg Jim Morrison. Egy nap majd visszatér, hogy a toplista élére vágjon! Kérek egy szereplőt, aki visszajött a halálból (esetleg fél pontért nagyon közel került hozzá, de megúszta)! 
- Julie - Spirituális világháború sorozat. Szó szerint meghalt a műtőasztalon és visszatért az élők sorába.


7. Tesla az időutazó 
Mindenki tudja, mennyire zseniális tudós volt az öreg Nikola, de ezzel mi nem elégszünk meg. Legendák lengik körül a személyét, teleportált, időutazott, energiát állított elő a semmiből. Mennyi csodás képesség! Az összes könyvekben található varázslatos vagy szuperképesség közül, te melyiket választanád? 
- Telekinézis - tárgyak mozgatása az elmével. Az elmével kapcsolatos képességek mindig jobban vonzottak.

8. Gabonakörök 
Vajon ŐK csinálták, vagy a szomszéd Pistike szórakozott már megint a hatodik feles után? Átvert volna minket az istenadta? Vagy ŐK járatják velünk a bolondját? Bárhogy is, át vagyunk ejtve… Kéretik egy könyv, ami alaposan átvert valami csattanóval/váratlan húzással: 
- Agatha Christie könyvei többnyire ilyenek. Bár már rutinos vagyok és időnként kitalálom ki a gyilkos, így is mindig meg tud lepni. Ha a gyilkos kilétével nem is, de a "hogyan?"-nal igen. :)

9. A nácik aranya, titkos fegyverei, kristálykoponyák
Csúnya német fickók voltak ezek, és még titokzatos tárgyakat is gyűjtöttek, kísérleteztek, velük cimboráltak? Brr… ennyi titok említése kapcsán eszedbe jut a kedvenc titkos tárgyad az olvasott könyvekből?
- Cryptex - Dan Brown: Da Vinchi-kód

10. Bermuda-háromszög 
Ott volt Atlantisz? ŐK kísérleteznek arrafelé? Vagy csak a NASA járatja velünk a bolondját? Tény, sok hajó/repülő eltűnt ott… mondj egy könyvet zárásképpen, amiért nem fájt volna a szíved, ha eltűnik ezekkel együtt:
- Tara Sue Me: Az alávetett (bah... szörnyűűű volt)

Kihívottjaim:
@sarahagel
@GytAnett
@reta09

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.